Aromaterapi och eteriska oljor

De massageoljor jag använder består av växtoljor och eteriska oljor från örter, buskar och träd – naturens tillgångar för aromaterapi kroppsvård och hushåll.

Under 2020-2021 har jag utbildat mig vidare till Botanisk aromapedagog. En fantastisk utbildning som givit mig fördjupade kunskaper i flera dimensioner i såväl växtoljor och  eteriska oljors välgörande för vår fysiska, känslomässiga och metala välmående!

Nu har jag kunskap om hur eteriska oljor används på ett modernt, säkert och funktionellt sätt. Eteriska oljors botaniska ursprung, fysiska och psykiska effekter på och i människan. Eteriska oljors djupa, helande och intressanta effekter inom mat, skönhet, parfym och medicin.

Experter på gårdar i olika länder där frön planteras och odlas i ren och kontrollerad mark bygger på lång gedigen kunskap och erfarenhet. Varje moment i odlings- och framställningsprocesser från frö eller planta fram till att växten varsamt skördas och destilleras eller kallpressas. Gamla och nya tekniker kombineras för att se till att växtämnen tas om hand och kommer till sin rätt på allra bästa sätt. De eteriska oljorna blir på det här sättet ofta mer verksamma än de växter de extraheras av.